Sledujte aktuální stav vašich podnětů

(19. 12. 2019) Podívejte se na aktuální stav podnětů, které jsme od vás obdrželi během května a června 2019. Poskytli jste nám celkem 1148 nápadů, co zlepšit u nás na Desítce. Pracujeme na tom, aby byl každý váš podnět vypořádán. Vypořádat je, není jednoduchá věc, proto s námi mějte trpělivost, stav podnětů budeme pravidelně aktualizovat.

ŘEŠENÍ V PRAXI

PŘÍKLAD: PRÁH NA TRAMVAJOVÉ ZASTÁVCE – KUBÁNSKÉ NÁMĚSTÍ

Popis problémového místa: „Na tramvajové zastávce Kubánské náměstí jsou na přechodu velké kostky, snížit práh, aby mohli přecházet např. starší lidi s holí.“
Náš komentář: Proběhla částečná úprava tramvajové zastávky, Nyní je přechod bezbariérový. Dlažební kostky jsou v místě umístěny z důvodu snadného rozebrání v případě úpravy křižovatky.

PŘÍKLAD: ODSTRANĚNÍ VRAKŮ

Popis problémového místa:Ellnerova ul. v Záběhlicích (stojí dlouho na obratišti dodávka). Dále v Práčské ulici před zvláštní školou na parkovišti.“
Náš komentář: Byla předána Správě služeb hl. m. Prahy, v Práčské nebyla dne 8.11.2019 nalezena vozidla, která by splňovala definici vraku dle § 19 odst. 2 písm. g) zák. o pozemních komunikacích.

NEJVÍCE VÁS ZAJÍMALO

Ve všech lokalitách prolínaly požadavky na řešení problému s parkováním, úpravy veřejných prostranství, vytváření míst k odpočinku, úklidu psích exkrementů, zajištění dostatku míst v mateřských školách a odstranění autovraků.

Více o sběru podnětů zde.