Vzlet Vršovice

Představení projektu

Modernizace multifunkčního objektu bývalého kina „Bio Vzlet“, které pochází z počátku 20. století.

Záměrem je rekonstrukce budovy, aby mohla sloužit pro provozování kulturních (divadlo, film, hudba, atp.) i společenských (plesy, přednášky, atp.) akcí. Kapacita celého objektu je 470 osob. Kapacita sálu je 300 lidí v hlavním hledišti a 90 na balkoně. Kapacita výstavních prostor ve foyer je 80 osob.

Základní informace

Základní informace k projektu
Aktuální stav
Aktuální stav
Dokončeno
Odbor (garant)
Odbor kultury a projektů
Vedoucí projektu
MgA. Patrícia Glinská
Zahájení
červenec 2017
Dokončení
říjen 2020
Odkaz
[https://www.vzlet.cz/]
Cíl strategického plánu udržitelného rozvoje
1.2. – Městská část je dobrým hospodářem
Opatření strategického plánu udržitelného rozvoje
1.2.3. – Budova úřadu odpovídající 21. století

Oblasti, kterých se projekt týká

Vršovice

Oblast strategického plánu udržitelného rozvoje

Kulturní Praha 10, Otevřená Praha 10

Fotogalerie

Detaily projektu

Multifunkční objekt bývalého kina „Bio Vzlet“ v Holandské ulici čp. 669, který pochází z počátku 20. století, prošel rozsáhlou rekonstrukcí a nyní slouží k provozování akcí kulturních (divadlo, film, hudba, atp.) i společenských (plesy, přednášky, atp.).

Tento produkční dům svými aktivitami výrazně přesahuje domovskou městskou část – na národní až mezinárodní úroveň. MČ Praha 10 vybrala za provozovatele rekonstruovaného objektu společnost Ústředna, s.r.o., Jedná se o spojení tří renomovaných partnerů: autorské nezávislé divadlo Vosto5, pražský barokní orchestr a vokální ansámbl Collegium 1704 a vršovické Kino Pilotů.

Provozovatel objektu pořádá i další aktivity, jako Sousedské akce, např. Dětský den, Masopust, SWAP, Zažít město jinak, Ukliďme Vršovice, Výstavy Galerie Vzlet – cílem je přibližovat současné umění všem, kdo využívají veřejný prostor a Vzlet – od dětí až po seniory, Kroužky pro děti, např. kroužek rádio s možností naučit se pracovat se zvukem, připravit a moderovat rozhovor či rozhlasovou hru, Brejlando virtuální biograf – pravidelné promítání virtuálních divadelních zážitků pro děti i dospělé. Ty jsou natočeny přímo z centra veškerého dění na jevišti pražských divadel, v těsné blízkosti známých herců.

Kapacita celého objektu je 470 osob. Kapacita sálu je 300 lidí v hlavním hledišti a 90 na balkoně. Kapacita výstavních prostor ve foyer je 80 osob.

více

Deník projektu

Doposud žádná data

Galerie projektu

Přidat fotografii do projektu.

Projekt*
Název
Popis fotografie
Fotografie*
Maximum file size: 256 MB

Deník projektu

Přidat záznam do deníku projektu.

Projekt*
Datum*
Popis akce / aktivity*