Urbanistická studie Bohdalec - Slatiny - Brownfield Strašnice 2019

Představení projektu

Požadavek na úpravu a dopracování Urbanistické studie Bohdalec – Slatiny – brownfield Strašnice vyplynul z potřeby prověření rozsahu navržené zástavby, kapacit a koeficientů.

MČ Praha 10 deklarovala zájem vytvořit podmínky pro zásadní transformaci řešeného území na novou, moderní městskou čtvrť s uvažovaným časovým horizontem zhruba 30 let.

Základní informace

Základní informace k projektu
Aktuální stav
Aktuální stav
Dokončeno
Odbor (garant)
Odbor Kancelář hlavního architekta
Vedoucí projektu
Ing. arch. Jiří Zákostelný
Zahájení
duben 2019
Dokončení
prosinec 2019
Odkaz
[https://www.verejneprostory.cz/uzemni-planovani/strategicke-dokumenty/navrh-urbanisticke-studie-bohdalec-slatiny-brownfield-strasnice]
Cíl strategického plánu udržitelného rozvoje
11.1. – Moderní způsob plánování a rozvoje veřejného prostoru
Opatření strategického plánu udržitelného rozvoje
11.1.2. – Tvorba a důsledné používání podrobnějších plánovacích nástrojů

Oblasti, kterých se projekt týká

Michle, Strašnice, Vršovice

Oblast strategického plánu udržitelného rozvoje

Moderní Praha 10

Detaily projektu

Po nástupu nového vedení MČ Praha 10 (v roce 2018) došlo k zásadní úpravě již dříve zpracované Urbanistické studie Bohdalec-Slatiny – brownfield Strašnice, která svým obsahem nyní odpovídá kritériím budoucího Metropolitního plánu. Úprava spočívá ve snížení budoucí kapacity počtu možných nových obyvatel tohoto rozvojového území z cca 35 tis. na cca 26 tis. obyvatel. Požadavek na úpravu a dopracování Urbanistické studie Bohdalec – Slatiny – brownfield Strašnice vyplynul z potřeby prověření rozsahu navržené zástavby, kapacit a koeficientů.

MČ Praha 10 deklarovala zájem vytvořit podmínky pro zásadní transformaci řešeného území na novou, moderní městskou čtvrť s uvažovaným časovým horizontem zhruba 30 let.

Přepracování urbanistické studie bylo kladně projednáno v orgánech MČ Praha 10, v Komisi územního rozvoje RMČ P10 dne 21. 11. 2019, v RMČ dne 3. 12. 2019 a na ZMČ Praha 10 dne 16. 12. 2019. Studie sloužila jako podklad pro podnět na změnu současného územního plánu a podnět pro připomínkování připravovaného nového tzv. Metropolitního (územního) plánu.

Aktuálně se jedná o případném rozsahu odstavných kolejí v lokalitě bývalého seřaďovacího nádraží Vršovice, jenž má zásadní vliv na podobu a rozsah studií navržené zástavby.

více

Deník projektu

Doposud žádná data

Galerie projektu

Přidat fotografii do projektu.

Projekt*
Název
Popis fotografie
Fotografie*
Maximum file size: 256 MB

Deník projektu

Přidat záznam do deníku projektu.

Projekt*
Datum*
Popis akce / aktivity*