Městské knihovny v Praze 10

Představení projektu

Představení knihoven na Praze 10.

Základní informace

Základní informace k projektu
Aktuální stav
Aktuální stav
Dokončeno
Odbor (garant)
Vedoucí projektu
Zahájení
2019
Dokončení
2019
Odkaz
neuveden
Oblast strategického plánu udržitelného rozvoje
Kulturní Praha 10
Cíl strategického plánu udržitelného rozvoje
8.3. – Pestrá nabídka volnočasových aktivit
Opatření strategického plánu udržitelného rozvoje
8.3.1. – Podporovat volnočasové aktivity pro širokou veřejnost

Oblasti, kterých se projekt týká

Malešice, Strašnice, Vinohrady, Vršovice, Záběhlice

Fotogalerie

Detaily projektu

Korunní

Korunní 2160/68, 101 00 Praha 10 Vinohrady

Pobočka Korunní sídlí na hranici Prahy 10 v téměř sto let staré dvoupatrové budově. Součástí knihovny je kromě knižního fondu i dětský koutek, klubovna a prostorná veranda, které je možné využít ke konání komunitních a sousedských akcí.

V knihovně se pravidelně pořádají aktivity pro děti – jazykové kurzy, hry, doučování, i akce pro seniory a dospělé – čtenářské kluby, výstavy a diskuze.

Dům čtení

Ruská 1455/192, 100 00 Praha 10 Vršovice

Dům čtení sídlí na pomezí Vršovic a Strašnic. Součástí třípatrové budovy je dětský koutek a oddělená prostorná klubovna. Nejméně dvakrát do týdne zde pravidelně probíhá čtení slavných autorů, promítání filmů, přednášky či diskuze. Přes den se zde konají komunitní setkání, trénování paměti pro seniory a dětské aktivity. V létě se akce konají v atriu knihovny.

Skalka

Rubensova 2237/2, 100 00 Strašnice

Pobočka Skalka je menší pobočka sídlící v prvním patře komerční budovy. V jedné části pobočky je fond pro dospělé, v druhé komiksové oddělení, fond pro děti a dětský koutek. Zde se občas konají čtenářské kluby, menší koncerty a workshopy pro děti. Součástí pobočky je nástěnka, na které inzerujeme akce a komunitní zajímavosti z okolí.

Malešice

Počernická 524/64, 108 00 Praha 10 Malešice

Pobočka Malešice sídlí v prvním patře bytového domu. Její součástí je odpočinková zóna, dětský koutek, studijní koutek a prosklená uzavřená klubovna. V klubovně se pravidelně konají akce pro veřejnost i sousedská setkání, jako angličtina pro seniory, promítání filmů či přednášky. Prostory je po domluvě možné zdarma využít pro téměř jakýkoliv typ neplacené akce.

Zahradní město

Topolová 2961/12a, 106 00 Praha 10 Záběhlice

Pobočka Zahradní město je nově zrekonstruovaná jednopatrová pobočka. Její součástí je prostor s knižním fondem, vnitřní amfiteátr, uzavřená klubovna s kapacitou 30 osob a prosklená studovna s kapacitou 10-15 osob. V klubovně se pravidelně konají skautské schůzky, tvořivé akce pro děti či sousedská setkání. Amfiteátr je využíván pro sezónní koncerty a představení.

více

Deník projektu

Doposud žádná data

Galerie projektu

Přidat fotografii do projektu.

Projekt*
Název
Popis fotografie
Fotografie*
Maximum file size: 256 MB

Deník projektu

Přidat záznam do deníku projektu.

Projekt*
Datum*
Popis akce / aktivity*