Sociální poradenské centrum

Představení projektu

Kontaktní místo pro lidi v tíživých situacích, takzvané Sociální poradenské centrum funguje od ledna 2024 oficiálně na nové adrese Úřadu městské části Praha 10, Vinohradská 169. Nachází se v přízemí budovy úřadu na Vinici. Sociální poradenské centrum nabízí občanům Prahy 10 asistenci při hledání a získávání pomoci od městské části, kraje či státu. Služba je pro všechny bezplatná a také anonymní.

Základní informace

Základní informace k projektu
Aktuální stav
Aktuální stav
V realizaci
Odbor (garant)
Odbor sociální
Vedoucí projektu
Bc. Pavel Petřík
Zahájení
leden 2024
Dokončení
Odkaz
https://socialniportal.praha10.cz/projekty-mc/socialni-poradenske-centrum
Oblast strategického plánu udržitelného rozvoje
Přátelská Praha 10
Cíl strategického plánu udržitelného rozvoje
9.1. – Kvalitní sociální péče a služby
Opatření strategického plánu udržitelného rozvoje
9.1.3. – Infomovanost o sociální péči a službách

Oblasti, kterých se projekt týká

Strašnice

Detaily projektu

Kontaktní místo pro lidi v tíživých situacích, takzvané Sociální poradenské centrum funguje od ledna 2024 oficiálně na nové adrese Úřadu městské části Praha 10, Vinohradská 169. Nachází se v přízemí budovy úřadu na Vinici, připraven je vyvolávací systém s pořadovými lístky. Služba je pro všechny bezplatná a také anonymní.

Sociální poradenské centrum nabízí občanům Prahy 10 asistenci při hledání a získávání pomoci od městské části, kraje či státu.

V sociálním poradenském centru dostane obyvatel Prahy 10 základní poradenství, kde vyhledat pomoc nebo další odbornou radu, a to nejen v rámci Úřadu městské části Praha 10, ale i s přesahem na poskytovatele sociálních a návazných služeb a na další instituce. Klienti se v případě potřeby dozví, kde vyhledat právní pomoc nebo služby finančního poradenství zaměřeného na prevenci proti zadlužení a mnoho dalšího.

Poskytované poradenství je bezplatné. Dlouhodobým cílem je služby centra dále rozvíjet, tak aby zde každý, kdo se na něj obrátí, našel pomoc. Z toho důvodu si pracovníci centra vedou anonymizované statistiky o poskytnutých službách. Tyto záznamy slouží pouze k vyhodnocení a případné úpravě poskytovaných služeb.

více

Deník projektu

Doposud žádná data

Galerie projektu

Přidat fotografii do projektu.

Projekt*
Název
Popis fotografie
Fotografie*
Maximum file size: 256 MB

Deník projektu

Přidat záznam do deníku projektu.

Projekt*
Datum*
Popis akce / aktivity*