Obnova tradičních slavností

Představení projektu

Rok 2024 přinesl další rozšíření seznamu velkých kulturních akcí zaměřených na obnovu tradičních svátků či slavností. V únoru proběhl druhý ročník oslav Masopustu. V květnu se dále odehrál první ročník oslavy spojené s májem v podobě akce „Lásky čas na Čecháči“. Z ranku velkých kulturních akcí vázaných k významným tradičním tématům lze dále uvést Svatomartinské slavnosti. Vyvrcholením celého konceptu jsou poté oslavy v období adventu, které sdružujeme pod názvem Vánoce na Desítce.

Základní informace

Základní informace k projektu
Aktuální stav
Aktuální stav
V realizaci
Odbor (garant)
Odbor kultury a projektů
Vedoucí projektu
MgA. Patrícia Glinská
Zahájení
leden 2024
Dokončení
průběžné plnění
Odkaz
neuveden
Cíl strategického plánu udržitelného rozvoje
8.2. – Praha 10 kulturnější
Opatření strategického plánu udržitelného rozvoje
8.2.2. – Podporovat kulturu na celém území Prahy 10

Oblasti, kterých se projekt týká

Vršovice

Oblast strategického plánu udržitelného rozvoje

Kulturní Praha 10

Detaily projektu

Rok 2024 přinesl další rozšíření seznamu velkých kulturních akcí zaměřených na obnovu tradičních svátků či slavností. V únoru proběhl druhý ročník oslav Masopustu, který měl nově dvě části – venkovní na náměstí Svatopluka Čecha s průvodem po Vršovicích a následný program a koncert ve Vršovické kulturní křižovatce Vzlet, které se na pořádání akce podílelo. V květnu se dále odehrál první ročník oslavy spojené s májem v podobě akce „Lásky čas na Čecháči“, jehož smyslem bylo odlehčenou formou připomenout důležitost pozitivních vztahů mezi přáteli, rodinou i partnery.

Z ranku velkých kulturních akcí vázaných k významným tradičním tématům lze dále uvést Svatomartinské slavnosti. V tomto roce se bude konat jejich druhý ročník. Akce je zaměřena především na kvalitní nabídku gastro specialit, ochutnávku mladých vín a doprovodný program, díky kterému si připomínáme lidové tradice oslav ročních cyklů.

Vyvrcholením celého konceptu jsou poté oslavy v období adventu, které sdružujeme pod názvem Vánoce na Desítce. Program zahrnuje dílčí akce od rozsvěcení vánočních stromů po celé Praze 10, adventní koncerty v kostele i vybraných pečovatelských zařízeních, stejně jako několikadenní program na náměstí Svatopluka Čecha zahrnující koncerty, sborová vystoupení žáků základních škol a další program a celé náměstí proměňujeme ve vánoční městečko, kde se mohou lidé setkávat s přáteli a rodinou a nasát vánoční atmosféru.

Pro více informací:
praha10.cz/masopust
praha10.cz/laskycas
praha10.cz/svatymartin
praha10.cz/vanocenadesitce

více

Deník projektu

Doposud žádná data

Galerie projektu

Přidat fotografii do projektu.

Projekt*
Název
Popis fotografie
Fotografie*
Maximum file size: 256 MB

Deník projektu

Přidat záznam do deníku projektu.

Projekt*
Datum*
Popis akce / aktivity*