Únorové Školní fórum v ZŠ Hostýnská

Druhé letošní setkání zástupců žáků a žákyň z Prahy 10 se konalo 14. 2. na ZŠ Hostýnská – moc děkujeme za možnost navštívení jejich školy – panu řediteli za poskytnutí prostoru a místním žákům za organizaci.

Ve valentýnské atmosféře jsme měli na programu tři důležitá témata – začali jsme sdílením zkušeností s plánováním a organizací fotbalových turnajů na jednotlivých školách, které organizují členové a členky fóra pro svoje mladší spolužáky. Zároveň jsme začali plánovat i další krok, kterým by měl být meziškolní turnaj, na kterém se utkají vítězné týmy ze všech zapojených škol.

V dalším bodě jsme řešili volbu mluvčích naší skupiny – ze svého středu si žáci a žákyně vybrali čtveřici, která je bude navenek reprezentovat – jmenovitě to jsou Matouš Bohata (ZŠ Hostýnská), Nikola Hamanová (ZŠ Břečťanova), Pavel Pešek (ZŠ Švehlova) a Antonie Špryněrová (ZŠ Karla Čapka). Těšíme se na budoucí spolupráci s městskou částí, ke které členové fóra v debatě projevili zájem.

Na závěr jsme řešili změnu názvu našeho uskupení – dříve zvolený název Školní fórum se totiž již používá k označení jiných akcí pro mládež (https://www.zdravamesta.cz/cz/home/fora-mlada), což způsobovalo zmatky. Dali jsme tedy hlavy dohromady, brainstormovali, diskutovali, argumentovali a hlasovali, až jsme nakonec z navržených názvů vybrali nový. Příští měsíc nás tedy nečeká další setkání Školního fóra – v úterý 14. března se totiž bude konat setkání Sněmu žáků Desítky.

Těšíme se tedy na další setkání a spolupráci a zároveň všem členům a členkám děkujeme za účast na únorovém setkání.