MČ Praha 10 občanům představuje výsledky mezinárodní soutěže. Vznikne Nový Eden

(7. 6. 2022) 13. 6. 2022 odstartovala slavnostní vernisáž výstavy Nový Eden – Dům Prahy 10. Venkovní expozice před nákupním centrem Eden návštěvníkům prezentuje výsledky stejnojmenné architektonicko-urbanistické soutěže. Ty určí další podobu bezprostředního okolí vršovické radnice, včetně léta uzavřeného kulturního domu.

Výstava sestává ze sedmi oboustranných panelů a bude k vidění do 17. června. Návštěvníci se mohou seznámit se všemi šestnácti návrhy, které do soutěže přišly, s pěti oceněnými pak podrobněji. Vítězem se stal koncept architektonického ateliéru ohboi a projekční společnosti JIKA-cz. Konkurence byla obrovská, sešly se velmi zajímavé projekty z Česka i zahraničí.

Nyní radnici čekají jednání s vítězem, která v případě oboustranné shody povedou ke spolupráci na přípravě projektové dokumentace navrženého projektu. Po jejím dokončení budou následovat další stupně projektové přípravy (získávání stanovisek všech dotčených orgánů, projednání na stavebním úřadě, výběrové řízení na dodavatele).

Samotná proměna území by při dobrém vývoji mohla začít už v roce 2025.  

Fotoreportáž

Vernisáž Nový Eden – Dům Prahy 10

30. 5. 2022