Vršovická 30/30

Představení projektu

Pavlačový dům z konce 19. století bude využit jako centrumorganizací, které poskytují různé sociální a návazné služby, místo pro setkávání obyvatel Desítky, kulturní vyžitía osvětové akce.

Důležitou součástí domu bude Pacientský hub určený pacientským organizacím i veřejnosti. Nabídne široký program vzdělávání, inspirativní pracovní prostředí a poradenské služby z řad různých odborníků, zdravotních pojišťoven, nemocnic, či univerzit.Zároveň bude sloužit k síťování a sdílení informací z řad odborníků. Projekt je podpořen z Programu Zdraví financovaného z Fondů EHP a Norských. Ve 2. a 3. NP vzniknou bytové jednotky.

Základní informace

Základní informace k projektu
Aktuální stav
Aktuální stav
Dokončeno
Odbor (garant)
Odbor bytů a nebytových prostor
Vedoucí projektu
Ing. Roman Březina
Zahájení
duben 2019
Dokončení
listopad 2020
Odkaz
https://www.pacientskyhub.cz
Oblast strategického plánu udržitelného rozvoje
Otevřená Praha 10
Cíl strategického plánu udržitelného rozvoje
1.2. – Městská část je dobrým hospodářem
Opatření strategického plánu udržitelného rozvoje
1.2.3. – Budova úřadu odpovídající 21. století

Oblasti, kterých se projekt týká

Vršovice

Fotogalerie

Detaily projektu

Pavlačový dům z konce 19. století je využíván jako centrum organizací, které poskytují různé sociální, návazné služby a osvětové akce.

Důležitou součástí domu je Pacientský hub určený pacientským organizacím i veřejnosti. Nabízí široký program vzdělávání, inspirativní pracovní prostředí a poradenské služby z řad různých odborníků, zdravotních pojišťoven, nemocnic, či univerzit. Zároveň slouží k síťování a sdílení informací z řad odborníků. Projekt je podpořen z Programu Zdraví financovaného z Fondů EHP a Norských.

Ve 3. a 4. NP vzniklo14 bytových jednotek, které byly hrazeny z dotace Hlavního města Prahy. Bytové jednotky jsou určeny pro podporované profese jako jsou zaměstnanci policie, zdravotníci a učitele. Bytové jednotky jsou obsazeny.

V prostorech 1. PP, 1.NP a 5. NP. jsou např. konferenční prostory, kanceláře, kavárna. Tyto prostory byly pronajaty INTEGRAČNÍMU CENTRU SASOV z.ú., které pomáhá lidem s autismem (https://www.icsasov.cz/praha-10/).

více

Deník projektu

Doposud žádná data

Galerie projektu

Přidat fotografii do projektu.

Projekt*
Název
Popis fotografie
Fotografie*
Maximum file size: 256 MB

Deník projektu

Přidat záznam do deníku projektu.

Projekt*
Datum*
Popis akce / aktivity*