Nový Eden polyfunkční dům

Představení projektu

Tzv. Nový Eden, současný Kulturní dům Eden a jeho okolí, se má proměnit v žádanou městskou adresu, kde občané najdou moderní budovu s byty i multifukčním sálem a výrazně oživený veřejný prostor. Nový městský dům má vzniknout na místě současného, několik let zavřeného KD Eden.

Základní informace

Základní informace k projektu
Aktuální stav
Aktuální stav
V přípravě
Odbor (garant)
Odbor Kancelář hlavního architekta
Vedoucí projektu
Ing. arch. Jiří Zákostelný
Zahájení
červenec 2022 (zahájení JŘBU)
Dokončení
prosinec 2027 (realizace)
Odkaz
https://www.praha10.cz/novyeden
Oblast strategického plánu udržitelného rozvoje
Moderní Praha 10
Cíl strategického plánu udržitelného rozvoje
11.1. – Moderní způsob plánování a rozvoje veřejného prostoru
Opatření strategického plánu udržitelného rozvoje
11.1.2. – Tvorba a důsledné používání podrobnějších plánovacích nástrojů

Oblasti, kterých se projekt týká

Vršovice

Fotogalerie

Detaily projektu

Tzv. Nový Eden, současný Kulturní dům Eden a jeho okolí, se má proměnit v žádanou městskou adresu, kde občané najdou moderní budovu s byty i multifukčním sálem a výrazně oživený veřejný prostor. Komplexně byly řešeny všechny vztahy a vazby v území, a to se zapracováním podnětů obyvatel Prahy 10. Autory návrhu, jenž zvítězil v mezinárodní architektonicko-urbanistické soutěži, jsou architektonický ateliér ohboi a projekční společnost JIKA-cz.

Nový městský dům má vzniknout na místě současného, několik let zavřeného KD Eden. Celý záměr je koncipovaný tak, že novostavba se ocitne v přirozeném těžišti výrazně proměněného veřejného prostoru. Na sever se otevře parter do pěšího bulváru, na východ od objektu vznikne veřejné náměstí. Mezi budovami bude prostor pro konání venkovních kulturních akcí, které bude možné pořádat také v amfiteátru u paty pěší lávky. Tam, jižně od městského domu, je plánovaný vznik parku, Drážní promenády.

Před oficiálním zahájením zpracování DÚR zadala MČ zpracování Výchozího ekonomického vyhodnocení projektu rekonstrukce radnice Prahy 10 a alternativních příležitostí, jehož součástí je i analýza KD Eden. Na základě vyhodnocení tohoto podkladu bude rozhodnuto o dalším pokračování projektové přípravy Polyfunkční dům Nový Eden.

více

Deník projektu

Doposud žádná data

Galerie projektu

Přidat fotografii do projektu.

Projekt*
Název
Popis fotografie
Fotografie*
Maximum file size: 256 MB

Deník projektu

Přidat záznam do deníku projektu.

Projekt*
Datum*
Popis akce / aktivity*