Nadstandardní péče o veřejné areály a parky

Představení projektu

MČ Praha 10 zahájila projekt nadstandardního úklidu prostorveřejných areálů (Gutovka, Malešický park) a dříve neudržovanýchzákoutí naší městské části (Bohdalec, oblast mezi Černokosteleckoua Heldovou, uličky poblíž Hamerského rybníku, okrajové částiZahradního města, uličky poblíž trati mezi nádražím Vršovicea nádražím Strašnice až k Radošovické a dopravní uzly Skalkaa Strašnice včetně jejich širokého okolí).Lokality byly vytipovány pracovníky odboru životního prostředía rozvoje (OŽR) na základě jejich dlouhodobých zkušeností, velkápozornost při tom byla věnována i podnětům ze strany obyvatel. Jdeo deset ucelených lokalit a základní frekvence je nastavena v intervalu1x 14 dnů. Výjimkou je prostranství kolem metra Skalka, kde seuklízí 2x týdně (na pozemcích ve vlastnictví Dopravního podnikuhl. m. Prahy, akciové společnosti, dochází k významnějšímu znečištěnía úklidové činnosti jsou zde, s ohledem na zvýšený pohyb osobv místě, zcela nedostatečné) a plochy zeleně v blízkosti stanicemetra Strašnická (1x týdně).Úklidové činnosti provádí společnost PRAHA 10 – Majetková a.s.,správní firma MČ Praha 10. Městská část tak má přímý vliv na kvalituslužby, a v případě potřeby může docházet k operativním úpravámčetnosti úklidu či lokalit, kde probíhá.Pro zachování optimálního vzhledu i méně frekventovaných lokalitna Praze 10 je potřebné, aby zde určitá forma čištění probíhala.Významnějším posunem k zlepšení čistoty je pravidelný úklidv blízkosti stanic metra Skalka a Strašnická, nebo nárazové odstraněnínečistot v plochách bez kontinuálně prováděné údržby.

Základní informace

Základní informace k projektu
Aktuální stav
Aktuální stav
Odbor (garant)
Odbor životního prostředí
Vedoucí projektu
Bc. Martin Pecánek
Zahájení
červenec 2020
Dokončení
Odkaz
V případě zájmu se obracejte na příslušného garanta odboru.
Oblast strategického plánu udržitelného rozvoje
Udržitelná Praha 10
Cíl strategického plánu udržitelného rozvoje
2.1. – Kvalitní péče o životní prostředí
Opatření strategického plánu udržitelného rozvoje
2.1.2. – Udržovat čistotu veřejných prostranství

Oblasti, kterých se projekt týká

Malešice, Michle, Strašnice, Území Prahy 10, Vinohrady, Vršovice, Záběhlice, Zahradní Město

Fotogalerie

Detaily projektu

MČ Praha 10 zahájila projekt nadstandardního úklidu prostorveřejných areálů (Gutovka, Malešický park) a dříve neudržovanýchzákoutí naší městské části (Bohdalec, oblast mezi Černokosteleckoua Heldovou, uličky poblíž Hamerského rybníku, okrajové částiZahradního města, uličky poblíž trati mezi nádražím Vršovicea nádražím Strašnice až k Radošovické a dopravní uzly Skalkaa Strašnice včetně jejich širokého okolí).

Lokality byly vytipovány pracovníky odboru životního prostředía rozvoje (OŽR) na základě jejich dlouhodobých zkušeností, velkápozornost při tom byla věnována i podnětům ze strany obyvatel. Jdeo deset ucelených lokalit a základní frekvence je nastavena v intervalu1x 14 dnů. Výjimkou je prostranství kolem metra Skalka, kde seuklízí 2x týdně (na pozemcích ve vlastnictví Dopravního podnikuhl. m. Prahy, akciové společnosti, dochází k významnějšímu znečištěnía úklidové činnosti jsou zde, s ohledem na zvýšený pohyb osobv místě, zcela nedostatečné) a plochy zeleně v blízkosti stanicemetra Strašnická (1x týdně).

Úklidové činnosti provádí společnost PRAHA 10 – Majetková a.s.,správní firma MČ Praha 10. Městská část tak má přímý vliv na kvalituslužby, a v případě potřeby může docházet k operativním úpravámčetnosti úklidu či lokalit, kde probíhá.

Pro zachování optimálního vzhledu i méně frekventovaných lokalitna Praze 10 je potřebné, aby zde určitá forma čištění probíhala.Významnějším posunem k zlepšení čistoty je pravidelný úklidv blízkosti stanic metra Skalka a Strašnická, nebo nárazové odstraněnínečistot v plochách bez kontinuálně prováděné údržby.

více

Deník projektu

Doposud žádná data

Galerie projektu

Přidat fotografii do projektu.

Projekt*
Název
Popis fotografie
Fotografie*
Maximum file size: 256 MB

Deník projektu

Přidat záznam do deníku projektu.

Projekt*
Datum*
Popis akce / aktivity*