Žáci rozhodli o svých školách

(17. 1. 2022) Moje stopa ve škole zná své vítěze! V období od půlky listopadu 2021 do prvních prosincových dnů hlasovali žáci, žákyně, studenti a studentky z Desítky o tom, které projekty budou na jejich školách přivedeny k životu. O jejich přízeň se utkaly desítky skvělých projektů a na školách probíhaly intenzivní offline i online kampaně.
Na školách se opakovaly tyto hlavní okruhy témat a návrhů: úpravy sportovišť (vnitřních i vnějších), stojany na kola/lavičky u školy, vznik/úprava míst uvnitř školy sloužících k relaxaci ve volném čase (relaxační místnosti, sedací vaky v učebnách/na chodbách), výzdoba školy, ale také ekologická témata (budky, hmyzí hotel na zahradu školy). Objevovaly se také nápady na vybavení školy (mikroskopy, globusy).

A zde je seznam vítězných projektů:
ZŠ Břečťanová: orientační plán školy a jeho výtvarné zpracování (stěny, podlahy)
ZŠ Jakutská: pítko na zahradě školy
ZŠ Karla Čapka: řasokoule do každé třídy, sedací vaky na chodbách
ZŠ Solidarita: stroj na cukrovou vatu, výsadba stromů
ZŠ Eden: stolní fotbal na chodbu
ZŠ Švehlova: úprava školního hřiště
ZŠ Nad Vodovodem: relaxační místnost
ZŠ U Vršovického nádraží: florbalové turnaje
Gymnázium Přípotoční: venkovní učebna

Realizace vítězných projektů proběhne na jaře letošního roku a moc se na novinky ve školách těšíme. Děkujeme všem žákům a žákyním za jejich skvělé návrhy a koordinátorům ve školách za jejich nesmírné úsilí, díky kterému bylo možné projekt participativního projektu na školách i v tomto složitém období uskutečnit.